Texas AG: vrouw uit San Antonio in Project Veritas video gearresteerd op grond van een verkiezingsgerelateerde aanklacht

SAN ANTONIO - Een campagnewerker uit San Antonio die vorig jaar in een undercover video te zien was en die een vrouw leek te overtuigen om haar stem te veranderen, ziet een lange lijst van aanklachten voor misdrijven onder ogen na de arrestatie van woensdag, volgens het kantoor van de proc

Raquel Rodriguez ziet lasten van verkiezingsfraude, onwettige stemming onder ogen, onwettig het bijstaan van mensen die per post stemmen, en onwettig het bezitten van een officiële stemming, volgens een persmededeling van het bureau van AG Ken Paxton.

"Velen blijven beweren dat er niet zoiets bestaat als verkiezingsfraude. We hebben altijd geweten dat zo'n bewering vals en misleidend is, en vandaag hebben we bijkomend hard bewijs. Dit is een overwinning voor de verkiezingsintegriteit en een sterk signaal dat iedereen die probeert de mensen van Texas te bedriegen, hun stem te ontnemen of de integriteit van de verkiezingen te ondermijnen, voor het gerecht zal worden gebracht", aldus Paxton in het persbericht.

De ,,versie spelde de voornaam van Rodriguez als Rachel, alhoewel de openbare verslagen voor haar het herhaaldelijk hebben gespeld als Raquel.

Een woordvoerster van de Afdeling van de Politie van San Antonio zei via e-mail Woensdag Rodriguez in bewaring werd genomen aan de Oostenkant van de stad en dat het bureau van AG om hulp vroeg die Rodriguez vervoert, maar alle andere vragen over de arrestatie naar het bureau van AG doorverwees.

Rodriguez was nog steeds in afwachting van haar arrestatie net voor de middag van woensdag.

Een woordvoerster van het kantoor van de AG antwoordde alleen via e-mail dat de arrestatie op woensdagochtend in San Antonio plaatsvond.

Rodriguez staat tot 20 jaar in de gevangenis als zij veroordeeld wordt, volgens het persbericht.

Ze werd gevangen genomen op een undercover camera als onderdeel van een video die afgelopen najaar door Project Veritas werd vrijgegeven.

Daarin lijkt Rodriguez een oudere vrouw te laten zien hoe ze haar stem op een mail-in stemming kan veranderen.

In dezelfde video beschreef Rodriguez verschillende soorten kleine geschenken die ze krijgt voor de kiezers met wie ze in contact komt.

Project Veritas is een extreemrechtse activistische organisatie die undercover video en audio gebruikt in haar projecten. De organisatie, samen met oprichter James O'Keefe, is bekritiseerd voor het gebruik van wat wordt omschreven als bedrieglijke montagetechnieken.

BRON: Texas AG: San Antonio woman in Project Veritas video arrested on election-related charges (ksat.com)


Sjouke van der Naalt

21 Blog Berichten

Reacties